+31 74 2555 713 info@sintecs.nl
  • > English
  • info@sintecs.nl

   +31 74 2555 713

   Korte klantcase Signal Integrity

   We ontvingen een noodoproep van een bedrijf dat geïntegreerde RFID-systemen maakt. Het bedrijf had meerdere units getest en had ontdekt dat ~ 10% van deze units af en toe een UBoot-opstartprobleem bevatte. Functionele reviews en verificaties toonden echter geen duidelijke problemen, fouten of vergissingen aan.

   Na het uitvoeren van een evaluatie en een signal integrity analyse merkten we dat de boot loader IC (Flash) lange sporen bevatte met veel via’s en zelfs een stub, waaraan een test pad bevestigd was. Uit onze simulatie kwam een opmerkelijk resultaat: bij fast corner case thresholds werden thresholds overschreden en bij ‘slow case’ zag het er goed uit             [producent standaard .ibs model]:

    Het bedrijf had ons al informatie verstrekt over het feit dat de units wel op een correcte manier opstartte tijdens de ‘warme start’, wat overeenkomt met de slow corner case. Onze simulatie resultaten bevestigde dit. We kozen een aantal systemen met opwarm problemen en verwarmden de PCB. Het werkte zeer goed; de problemen waren weg en het systeem startte op. Daarna hebben we het systeem afgekoeld en hebben we geprobeerd het nogmaals op te starten. Geen teken van leven.

    De meeste signalen zijn tijdens de routing op de bovenste laag geplaatst (stack up: 4 lagen), wat veel crosstalk veroorzaakt. De flank steilheid van deze flash-chip ligt tussen 100-300ps, wat als snel wordt beschouwd. Het klok signaal van deze flash chip was niet gerout (2*w tussenruimte en lange sporen) zoals was aanbevolen in de datasheet. De threshold schending tijdens de ‘cold start’ (fast case) in combinatie met crosstalk problemen (dV/dt van de flank steilheid) creëerden deze onvoorspelbare fout.  

   We kunnen concluderen dat de hoofdoorzaak van dit probleem zonder onze simulatie waarschijnlijk nooit zou zijn gevonden.

    

   Meer informatie over signal integrity>>