+31 74 2555 713 info@sintecs.nl

info@sintecs.nl

+31 74 2555 713

sintecs is looking for:

Signal & Power Integrity Engineer

ANALYSES EN SIMULATIES | DESIGNING ON THE EDGE | EAGER TO LEARN

Heb jij sterke interesse in high-speed elektronica design? Wil jij alles leren en weten van simulatie en analyse? Wil jij deel uitmaken van het team dat werkt aan de toekomst van “Designing on the edge”?

Wie zijn wij?

Het wordt steeds moeilijker om goede elektronica te ontwerpen. Een eerste prototype werkt vaak maar half, of alleen op lage snelheid. De 25 experts van Sintecs snappen precies wat er speelt binnenin de boards en ontwerpen elektronica die wél werkt.

Sintecs zoekt continu naar nieuwe uitdagingen. Op die manier houden we onszelf scherp, en kunnen wij elektronica ontwerpen tot op de grens wat technisch mogelijk is. “Designing on the edge” noemen we dat.

Jouw rol als Signal & Power Integrity Engineer

Als Signal & Power Integrity engineer ben je onderdeel van het team dat ervoor zorgt dat Sintecs voorop blijft lopen met high-speed design en haar voortrekkersrol in deze wereld versterkt. Je gaat je verder verdiepen in alles wat zich diep in de PCB afspeelt en je bent verantwoordelijk voor het analyseren en optimaliseren van een PCB-design. Je volgt de trends in elektronica op de voet, vooral als het gaat over ontwikkelingen in simulatie- en analysetools. Je hebt een goed gevoel voor de waarde van de theoretische simulatiemodellen waarmee we o.a. signal integrity (SI), power integrity (PI), en timing berekenen en wilt deze toetsen tegen de praktijk.

Daarnaast wil je graag op de hoogte zijn van belangrijke functionele eisen voor high-speed designs waarvoor je de ins en outs van conceptkeuzes die je zou kunnen maken in het ontwerpproces hebt geleerd. Op termijn zal je jouw expertise niet alleen gebruiken om onze klanten the helpen het best mogelijke ontwerp te maken, maar ook om verbeteringen door te voeren in onze werkwijzen.

In samenwerking met de collega’s van het analyse team zorg je ervoor dat elk design grondig geanalyseerd wordt op SI, PI en timing gebied, gebruikmakend van IBIS, verilog (.v) en S-parameter modellen. Je zal gedurende de functie meer bekend gaan worden met: de basisprincipes van SI/PI en timing (Overshoot, SSO noise, rail-collapse or IR-drop, skew, etc); complexe PCB technologieën (multi-layer stack-up, impedance control, blind via’s, etc) en high-speed interfaces (SERDES, DDR, VPX, MIPI, etc). Zeker in het begin zal er een beroep worden gedaan op motivatie en inzet om meer bekend te worden in de wereld van SI/PI.

In je rol als analyse engineer ben jij degene die bepaalt of een ontwerp voldoet aan de SI/PI eisen. Je zult regelmatig met klanten om tafel zitten om de best mogelijke oplossing te vinden met de beperkingen die door SI/PI wordt opgelegd. Als SI/PI-engineer zal je ook regelmatig je collega’s van het hardware- en/of layout team assisteren om tijdens de design fase al rekening te houden met SI/PI effecten. Dit maakt de werkzaamheden variërend en geeft een gevoel dat je actief bijgedragen hebt aan het design.

nufacturer gaat.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting elektronica
  • Interesse in simulatietechnieken, PCB layout, high-speed ontwerp en innovatie
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Werkervaring als hardware designer of PCB layout engineer is een pré

Wat bieden wij?

Vanuit Hengelo (OV) biedt Sintecs een moderne, open en inspirerende werkomgeving met veel interactie tussen de medewerkers. We hebben een deskundig en hecht team. Er wordt vaak tussen de middag gewandeld, veel gepraat over techniek en op de vrijdagmiddag informeel geborreld. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en Sintecs staat open voor flexibele werktijden.

Meer info

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Henk Mengerink, tel. 074-2555713.

Interesse gewekt?

Wij ontvangen graag per mail jouw cv én beknopte motivatie. Dit kan naar jobs@sintecs.nl, t.a.v. Vera Hooijsma.

Met het versturen van jouw sollicitatiemail ga je akkoord met de noodzakelijke voorwaarde dat Sintecs jouw persoonlijke gegevens deelt met een selecte groep collega’s binnen onze organisatie om jouw kandidatuur te kunnen beoordelen. Jouw persoonlijke gegevens worden na voltooiing van jouw sollicitatietraject uit de systemen van Sintecs verwijderd.

Sintecs verzorgt zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s.
Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.