Junior PCB ontwerper / PCB layout engineer

High-end PCB ontwerpen | Afwisselende opdrachten

Heb jij een passie voor uitdagende high-end, high-speed PCB ontwerpen?

Wij zoeken een junior PCB layout engineer die een écht goede high-end, high-speed PCB ontwerper wil worden.

Wie zijn wij

Het wordt steeds moeilijker om goede elektronica te ontwerpen. Een eerste prototype werkt vaak maar half, of alleen op lage snelheid. De 25 experts van Sintecs snappen precies wat er speelt binnenin de boards en ontwerpen elektronica die wél werkt.

Sintecs zoekt continu naar nieuwe uitdagingen. Op die manier houden we onszelf scherp, en kunnen wij elektronica ontwerpen tot op de grens wat technisch mogelijk is. "Designing on the edge" noemen we dat.

Jouw rol als junior PCB ontwerper / PCB layout engineer

Als junior PCB layout engineer maak je in deze functie deel uit van ons PCB layout team. Je leert hoe je impedance controlled borden met 4 tot 22 lagen maakt. Designs met high density interconnects, buried vias en microvias door meerder lagen hebben over een paar jaar geen geheimen meer voor jou.

Je bent verantwoordelijk voor het detailleren van (deel)layouts voor onze opdrachtgevers, in eerste instante in één en later in meerdere tools (o.a. Mentor Expedition, Mentor PADS, Altium). In overleg met de lead PCB ontwerper leer je de vertaalslag maken van ontwerp/design naar PCB layout ontwerpen die aan de verwachtingen voldoen.

Je projecten zijn afwisselend. Het merendeel van de projecten voer je uit op ons kantoor in Hengelo. De rode draad in nagenoeg al je PCB ontwerpen is dat het uitdagende high-end, high-speed projecten zijn.

Je werkt nauw samen met je collega’s uit de andere disciplines zoals hardware engineers en SI/PI analyse engineers om tot een robuust ontwerp te komen. Op het laatst krijgt je ontwerp nog DFM/DFA check en eventuele bevindingen daaruit verwerk je voordat je ontwerp naar de PCB manufacturer gaat.

Wat breng je mee

  • Afgeronde mbo opleiding elektronica
  • 0-3 jaar ervaring in PCB lay-out
  • Goede beheersing Nederlandse- en Engelse taal

Je herkent jezelf in

  • Je werkt procesmatig, gestructureerd en nauwkeurig
  • Je komt afspraken na en weet de juiste prioriteiten te stellen
  • Na een gedegen inwerkperiode werk je zelfstandig, maar ook goed samen (teamplayer).

Wat bieden wij

Vanuit Hengelo (OV) biedt Sintecs een moderne, open en inspirerende werkomgeving met veel interactie tussen de gebruikers. We hebben een deskundig en hecht team; er wordt vaak tussen de middag gewandeld, veel gepraat over techniek en op de vrijdagmiddag gezellig geborreld. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden marktconform en staat Sintecs open voor flexibele werktijden.

Meer info

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Henk Mengerink, tel. 074-2555713.

Interesse gewekt?

Wij ontvangen graag per mail jouw cv én beknopte motivatie. Dit kan naar jobs@sintecs.nl, t.a.v. Aschwin Rohring (Inhouse Recruiter / tel: 06-41959939).

Met het versturen van jouw sollicitatiemail ga je akkoord met de noodzakelijke voorwaarde dat Sintecs jouw persoonlijke gegevens deelt met een selecte groep collega’s binnen onze organisatie om jouw kandidatuur te kunnen beoordelen. Jouw persoonlijke gegevens worden na voltooiing van jouw sollicitatietraject uit de systemen van Sintecs verwijderd.

Sintecs verzorgt zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s.

Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.