Lead van het Signal & Power Integrity Engineering Team

Visionair | Inspirator | Designing on the edge | Analyses en simulaties

Heb jij een visie op de toekomst van high-speed design? Weet jij alles van simulatie en analyse? Neem jij je team graag mee naar een toekomst van “Designing on the edge”?

De functie Lead van het Signal & Power Integrity team

Als Lead van het Signal & Power Integrity Engineering Team zorg jij ervoor dat Sintecs voorop blijft lopen met high-speed design en haar voortrekkersrol in deze wereld versterkt. Je weet alles over wat zich diep in de PCB afspeelt. Je volgt de trends in elektronica op de voet, vooral als het gaat over ontwikkelingen in simulatie- en analysetools. Je hebt gevoel voor de waarde van de theoretische simulatiemodellen waarmee we o.a. signal integrity, power integrity, en timing berekenen en wilt deze toetsen tegen de praktijk.

Je bent op de hoogte van belangrijke functionele eisen voor high-speed designs en kent de ins en outs van conceptkeuzes die je zou kunnen maken in het ontwerpproces. Jouw kennis van de technologie gebruik je om niet alleen het best mogelijke ontwerp voor klanten en potentiële opdrachtgevers te maken, maar ook om verbeteringen en optimalisatieslagen te introduceren in onze werkwijzen. Je denkt telkens na over nieuwe oplossingen, proposities en over hoe zaken zowel binnen als buiten jouw projecten slimmer of anders kunnen worden geregeld.

Jij loopt voorop en weet, met je uitgebreide netwerk, wat er speelt in de markt. Daardoor word jij gezien als expert en geraadpleegd als er innovatieve vraagstukken zijn. Met jouw visionaire aanpak zorg jij, samen met je team, ervoor dat de diensten en producten van Sintecs toekomstbestendig zijn en ‘on the edge’ van wat er wel of niet mogelijk is. Jij coördineert en begeleidt lopende projecten en bent een duidelijke voortrekker.

In deze nieuwe functie zien wij jou ook een belangrijke rol spelen in het delen van jouw kennis en passie van signal & power integrity; bijvoorbeeld door het geven van trainingen, lezingen en gastcolleges.

Je tijd verdeel je eerlijk tussen het leiden van de projecten voor je klanten en het ontwikkelen en uitdragen van je visie voor de toekomst van analyses en simulaties.

Jouw profiel

  • Je bent op de eerste plaats een visionair en inspirator
  • WO of HBO opgeleid, bij voorkeur richting Elektrotechniek
  • Minimaal vier jaar werkervaring in een ontwikkelomgeving
  • Brede technische achtergrond en interesse; je kunt zowel in je eigen vakgebied als andere vakgebieden meedenken
  • Interesse in simulatietechnieken, PCB lay-out, high-speed ontwerp en innovatie
  • Jij bent overtuigend, besluitvaardig en communicatief zeer vaardig
  • In contact met anderen weet je snel een band op te bouwen, je netwerk groeit en het vertrouwen in je is groot

 

Sintecs | Designing on the Edge

Het wordt steeds moeilijker om goede elektronica te ontwerpen. Een eerste prototype werkt vaak maar half, of alleen op lage snelheid. De experts van Sintecs snappen precies wat er speelt binnenin de boards.

De Sintecs engineers zoeken continu naar nieuwe uitdagingen. Op die manier houden we onszelf scherp, en kunnen wij elektronica ontwerpen tot op de grens wat technisch mogelijk is. “Designing on the edge” noemen we dat.

Wij helpen elektronica te ontwerpen die wél werkt.

We hebben een hecht team; er wordt tussen de middag gewandeld, veel gepraat over techniek en op de vrijdagmiddag gezellig geborreld.

Solliciteren en informatie

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Tom Berends, tel. 074-255 57 13.

Jouw sollicitatie mag je mailen naar jobs@sintecs.nl, t.a.v. Corinne Grefte, HR Consultant.