+31 74 2555 713 info@sintecs.nl
  • > English
  • info@sintecs.nl

   +31 74 2555 713

   expertises

   PCB Layout

   De engineers in ons PCB layout team weten niet alleen hoe ze een layout tool moeten gebruiken, maar ze begrijpen ook wat zich diep in de PCB’s afspeelt. Door de grote diversiteit aan opdrachten hebben we veel ervaring op het gebied van digitale boards met high speed interfaces. Heb je een processor (CPU), FPGA, of system on a chip (SoC) op je board, in combinatie met DDR3 of DDR4 geheugen, en andere high speed interfaces zoals USB3, PCI Express of Gigabit Ethernet, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

    

   PCB technologie keuzes

   Het ontwikkelen van een goed board begint bij het maken van de juiste PCB technologie keuzes: hoeveel lagen, wat voor materialen, welk type via’s, etcetera. Vervolgens gaan we bezig met de placement; wat is de juiste manier om de componenten op het board te plaatsen? Mechanische interfaces zijn hierbij natuurlijk van belang, maar de componenten moeten voor een optimale werking ten opzichte van elkaar ook goed zijn geplaatst. Vervolgens worden de sporen getrokken die de componenten met elkaar verbinden. Vooral voor high speed verbindingen is dit uitermate kritisch.

    

   Minder layout iteraties

   Onze PCB layout engineers werken nauw samen met onze analyse experts. Tijdens het project, en ook al voordat we van start gaan met de layout, geven we naar aanleiding van analyse resultaten feedback op het design en voeren we de adviezen in het design door. Door al vroeg in de ontwerpfase met analyses te beginnen, zorgen we ervoor dat er minder layout iteraties nodig zijn. Daarnaast bouwen de layouters door deze manier van werken veel expertise op. 

   > Design Review & Analyse

   Onze layout engineers werken ook intensief samen met de hardware engineers. Het doel van deze samenwerking is om precies te begrijpen wat de karakteristieken zijn van de verschillende signalen en hoe de verschillende componenten worden gebruikt. Pas als we dat goed begrijpen, kunnen we een board maken dat echt werkt zoals is bedoeld. Gedurende het project zitten de layouter en de hardware engineer regelmatig samen voor een optimale overdracht. 

   > Hardware design

    

   Toolflow

   Als we zelf kunnen kiezen, gebruiken we de Mentor Graphics Xpedition toolflow, omdat deze de meest geavanceerde mogelijkheden biedt om complexe designs te maken. Daarnaast kunnen we ook in de standaard toolflow van de klant werken. We hebben bijvoorbeeld ervaring met Altium, Cadence, Zuken en Pads Pro.