+31 74 2555 713 info@sintecs.nl

info@sintecs.nl

+31 74 2555 713

sintecs zoekt:

Junior Engineer Signal & Power Integrity

DESIGNING ON THE EDGE | ANALYSES EN SIMULATIES | EAGER TO LEARN

Heb jij sterke interesse in high-speed elektronica design? Wil jij alles leren en weten van simulatie en analyse? Wil jij deel uitmaken van het team dat werkt aan de toekomst van “Designing on the edge”?

Wie zijn wij

Het wordt steeds moeilijker om goede elektronica te ontwerpen. Een eerste prototype werkt vaak maar half, of alleen op lage snelheid. De 25 experts van Sintecs snappen precies wat er speelt binnenin de boards en ontwerpen elektronica die wél werkt.

Sintecs zoekt continu naar nieuwe uitdagingen. Op die manier houden we onszelf scherp, en kunnen wij elektronica ontwerpen tot op de grens wat technisch mogelijk is. “Designing on the edge” noemen we dat.

Jouw rol als Junior Engineer Signal & Power Integrity

Als Junior Engineer Signal & Power Integrity ben je onderdeel van het team dat ervoor zorgt dat Sintecs voorop blijft lopen met high-speed design en haar voortrekkersrol in deze wereld versterkt. Je gaat je verder verdiepen in alles wat zich diep in de PCB afspeelt. Je volgt de trends in elektronica op de voet, vooral als het gaat over ontwikkelingen in simulatie- en analysetools. Je hebt een goed gevoel voor de waarde van de theoretische simulatiemodellen waarmee we o.a. signal integrity, power integrity, en timing berekenen en wilt deze toetsen tegen de praktijk.

Je wilt graag op de hoogte zijn van belangrijke functionele eisen voor high-speed designs en leert hiervoor de ins en outs van conceptkeuzes die je zou kunnen maken in het ontwerpproces. Op termijn zal je jouw kennis van de technologie gebruiken om niet alleen het best mogelijke ontwerp voor klanten en potentiële opdrachtgevers te maken, maar ook om verbeteringen en optimalisatieslagen te introduceren in onze werkwijzen. Je denkt telkens na over nieuwe oplossingen, proposities en over hoe zaken zowel binnen als buiten jouw projecten slimmer of anders kunnen worden geregeld.

Inhoudelijk

Als junior ‘Signal and Power Integrity’ Engineer ben je verantwoordelijk voor het analyseren en optimaliseren van een PCB-design. Hiervoor wordt het softwarepakket MentorGraphics Hyperlynx gebruikt. In samenwerking met de collega’s van het analyse team zorg je ervoor dat elk design grondig geanalyseerd wordt op signal integrity, power integrity en timing gebied, gebruikmakend van IBIS, verilog (.v) en S-parameter modellen.
 
Je zal gedurende de functie meer bekend gaan worden met: de basisprincipes van SI/PI en timing (Overshoot, SSO noise, rail-collapse or IR-drop, skew, etc); complexe PCB technologieën (multi-layer stack-up, impedance control, blind via’s, etc) en high-speed interfaces (SERDES, DDR, VPX, MIPI, etc). Zeker in het begin zal er een beroep worden gedaan op motivatie en inzet om meer bekend te worden in de wereld van SI/PI.
 
Je bent degene die bepaalt of een ontwerp voldoet aan de SI/PI eisen. Je zult regelmatig met klanten om tafel zitten om de best mogelijke oplossing te vinden met de beperkingen die door SI/PI wordt opgelegd. Als SI/PI-engineer zal je ook regelmatig je collega’s van het hardware- en/of layout team assisteren om tijdens de design fase al rekening te houden met SI/PI effecten. Dit maakt de werkzaamheden variërend en geeft een gevoel dat je actief bijgedragen hebt aan het design.
 

Wat breng je mee

  • Wo of hbo opgeleid, bij voorkeur richting Elektrotechniek.
  • Enige werkervaring als hardware designer of pcb layout engineer is een pré.
  • Interesse in simulatietechnieken, PCB lay-out, high-speed ontwerp en innovatie.
 

Je herkent jezelf in

  • Leergierig, communicatief- en sociaal vaardig.
  • Ambitieus, betrokken en flexibel.

Wat bieden wij

Vanuit Hengelo (ov) biedt Sintecs een moderne, open en inspirerende werkomgeving met veel interactie tussen de gebruikers. We hebben een deskundig en hecht team; er wordt vaak tussen de middag gewandeld, veel gepraat over techniek en op de vrijdagmiddag gezellig geborreld. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden marktconform en staat Sintecs open voor flexibele werktijden.

Meer info

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Asker Bazen, tel. 074-2555713.

Interesse gewekt?

Dan ontvangen wij graag per mail jouw cv én beknopte motivatie. Dit kan naar jobs@sintecs.nl, t.a.v. Vera Hooijsma, tel. 074-2555713.

Met het versturen van jouw sollicitatiemail ga je akkoord met de noodzakelijke voorwaarde dat Sintecs jouw persoonlijke gegevens deelt met een selecte groep collega’s binnen onze organisatie om jouw kandidatuur te kunnen beoordelen. Jouw persoonlijke gegevens worden na voltooiing van jouw sollicitatietraject uit de systemen van Sintecs verwijderd.

Sintecs verzorgt zelf de werving en selectie van onze nieuwe collega’s.
Acquisitie door externe partijen wordt dan ook nadrukkelijk niet op prijs gesteld.